Kirchheiner El-tekniks historie

Grundlagt i 1946

Virksomheden blev grundlagt af Svend Kirchheiner der startede sin installationsforretning i januar 1946, som enkeltmandsvirksomhed i Tønder. Den første ansatte kom til i Juli 1946 – da Svend Kirchheiner ansatte den første lærling.

I Februar 1947 ansatte Svend Kirchheiner den første svend. Svend Kirchheiners forretning var en helt almindelig installationsforretning, som primært beskæftigede sig med bygningsinstallationer og reparation af forskellige elektriske apparater.

Udvidelse af forretingen

Svend Kirchheiner var en driftig mand, og i 1947 åbner han en lampebutik i Storegade, og kort efter i 1952 åbnede han en ny og større forretning i Vestergade, som handlede med hårde hvidevarer.

Svend Kirchheiners installationsforretning voksede støt og roligt, og på et tidspunkt var virksomheden oppe på 50 medarbejdere. Ud over de to forretninger i bymidten, valgte Svend Kirchheiner at bygge kontor og lager samt garager ude i et af byens industrikvarterer.

Nybyggeri på Nørremarksvej

Byggeriet blev indviet den 1.Maj 1965, og bestod af den hovedbygning, som indeholder Kirchheiner El-teknik i dag. Svend Kirchheiner var en travl mand som i 1970 blev valgt som Tønders første Venstre borgmester. Han drev stadig sin virksomhed ved siden af borgmesterposten, og han gjorde meget for at udvikle Tønders erhvervsliv. Svend Kirchheiner var bl.a. en af drivkræfterne bag placeringen af Hartmann og Hydro i Tønder, byens to største industrivirksomheder.

Generationsskifte 1973

I 1972 kaldte Svend Kirchheiner sin ingeniøruddannede søn Frank Kirchheiner hjem fra København, det var meningen af Frank skulle hjælpe med driften af den omfattende virksomhed.

Men i 1973 dør Svend Kirchheiner uventet og pludseligt, og Frank Kirchheiner blev som 28-årig chef for 50 ansatte.

Frank Kirchheiner indledte et skift i virksomhedens kurs, og satsede på industrien og fulgte den enorme udvikling, der skete på det industritekniske felt.

I løbet af Franks 33 år hos Kirchheiner El-teknik udviklede virksomheden sig fra at være en installationsforretning til at være en moderne el-teknisk virksomhed med hoved-beskæftigelse inden for industri el og automation.

Ejerskifte 2008

I 2008 vælger Frank Kirchheiner og hans hustru at sælge familie-virksomheden. Som på dette tidspunkt har brug for et generationsskifte. Claus Brinck overtager Kirchheiner El-teknik ApS den 1. juli 2008. Claus kommer fra en direktørstilling i en automations og styringsvirksomhed.

Det er fra starten intention at forsøge at bibeholde den kultur, der er i virksomheden. Samtidig med at der støt og roligt gennemføres små ændringer for at optimere og forny virksomheden, så kunderne altid kan få en tidssvarende og optimal service.

Ejerskifte 2019

I 2019 vælger Claus Brinck og hans hustru at sælge en stor del af virksomheden til RoboTool A/S i Vejen.
Ved at forene Kirchheiner’s styrke indenfor el-teknik og PLC programmering, samt RoboTool’s styrke indenfor mekanisk design og robotteknisk viden, bliver den samlede position overfor kunderne stærkere.
Internt i hvert firma implementeres ”best practis” fra begge firmaer og synergierne viser sig ret hurtig efter. Kulturmæssig ligner virksomhederne hinanden meget og samarbejdet udvikler sig til at være fortroligt.